قرص عفونت روده

قرص عفونت روده ,قرص عفونت روده چیست,قرص عفونت روده و معده,قرص عفونت روده ای,قرص عفونت روده بزرگ,قرص برای عفونت روده,قرص برای عفونت روده

قرص عفونت روده

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد قرص عفونت روده صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد

توضیحاتی در مورد قرص عفونت روده

عفونت روده در اثر مسمومیت ناشی از سم میکروب‌های موجود در مواد غذایی بروز پیدا می‌کند. مسمویت ناشی از میکروب موجود در مواد غذایی باعث بروز تب نمی‌شود ولی فرد بعد از چند ساعت دچار علائمی همچون دل درد، استفراغ، سردرد، اسهال و اسهال خونی خواهد شد که این علائم پس از چند ساعت بهبود می‌یابد.

انواع عفونت روده

عفونت روده‌ای به دو نوع تقسیم بندی می‌شود: عفونت در روده‌ی بزرگ و عفونت در روده‌ی کوچک عفونت در روده‌ی کوچک از راه میکرو ارگانیزم‌ها (ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها و…) ایجاد می‌شود که خود را به صورت اسهال حجیم و آبکی نشان می‌دهد و معمولا نیازی به خوردن آنتی‌بیوتیک ندارد و خود بخود بهبود می‌یابد. اما در نظر داشته باشید با توجه به اینکه در این نوع عفونت حجم زیادی از آب بدن از دست می‌رود، باید املاح از دست رفته را بلافاصله جایگزین کرد. برای این کار باید بعد از هر بار اجابت مزاج، فرد بیمار برای جایگزین کردن آب از دست رفته، مایعات فراوان بنوشد و بهتر است که همراه با آب از محلول “او آر اس” (O.R.S) که دارای سدیم، کلر، پتاسیم و قند است، استفاده کند. برای این کار یک بسته پودر او آر اس را در یک لیتر آب حل کنید و بعد از هر اجابت مزاج به بیمار بدهید تا آب و املاح از دست رفته بلافاصله جایگزین شود. مصرف غذاهای آبکی مانند سوپ و دوغ و چای کمرنگ همراه با نبات و کمپوت سیب بهترین غذاها در زمان اسهال است و شیر و موز شدت اسهال را افزایش می‌دهد. اما در عفونت روده‌ی بزرگ، تب مهمترین علامت است. در این نوع عفونت، اسهال حجیم و زیاد نیست؛ ولی ممکن است به صورت خونی باشد. مصرف آنتی بیوتیک در عفونت روده بزرگ الزامی است و باید مدفوع بیمار مورد آزمایش قرار گیرد تا با مصرف آنتی بیوتیک، میکروب‌ها‌یی که به جدار روده بزرگ هجوم آورده‌اند از بین بروند. در عفونت‌ روده بزرگ، بر خلاف روده کوچک، بدن حجم زیادی از آب را دفع نمی‌کند. بنابراین، لزومی برای جبران این آب از دست رفته وجود ندارد و نوشیدن مایعات فراوان ضرورتی ندارد.

علت و دلایل عفونت روده

نوشیدن آب آشامیدنی ناسالم، عدم رعایت بداشت فردی و خوردن مواد غذایی آلوده باعث بروز این عارضه می‌شود که علائم ذکر شده در بالا معمولا بعد از 72 ساعت خود را نشان می‌دهند. این بیماری در افردای که بیماری زمینه‌ای دارند (همانند کودکان شیر خوار و افراد مسن) خطرناک است و باید سریعا درمان شود. در ادامه به دیگر علل بروز این بیماری اشاره خواهد شد: نورو ویروس: نورو ویروس شایع‌ترین علت اسهال و استفراغ بزرگسالان محسوب می‌شود که چون بیشتر در طول فصل زمستان منتشر می‌شود، گاهی اوقات “میکروب استفراغ زمستانی” نیز نامیده می‌شود. با این حال در هر زمان از سال احتمال بروز عفونت روده وجود دارد. این ویروس در مدفوع بیمارِ دچار عفونت در روده وجود دارد، بنابراین چنانچه بیمار پس از اجابت مزاج دستان خود را به خوبی نشوید، ویروس به تمام سطوح، اشیاء و مواد غذایی لمس شده توسط وی منتقل می‌شود و برای چند روز در چنین محیط‌هایی زنده باقی می‌ماند که این باعث انتقال به افراد دیگر می‌شود. طبخ نکردن غذا در دمای مناسب یا به مدت کافی نگهداری نکردن مواد غذایی در دمای مناسب و گرم بودن محیط مصرف مواد غذایی تاریخ گذشته مصرف غذاهای حاوی کمپیلوباکتر، سالمونلا و اشرشیا کلی؛ غذاهایی نظیر گوشت خام یا نیم پز، شیر غیرپاستوریزه و همچنین آب تصفیه نشده دارای این باکتری‌ها هستند.

علائم عفونت روده

در صورت مبتلا شدن به عفونت روده، احتمالاً با برخی علائم زیر مواجه خواهید شد: مشکلات سینوسی- عوامل بیماری‌زای روده اغلب می‌توانند بر سایر نقاط بدن نیز تاثیرگذار باشند. در این شرایط فرد ممکن است به عفونت سینوسی، آب‌ریزش بینی یا سرفه در نتیجه عفونت مبتلا شود. بی‌اشتهایی- سیستم گوارش با التهاب روده به تدریج دچار مشکل شده و این شرایط ممکن است باعث بی‌اشتهایی فرد شود. در حقیقت بی‌اشتهایی یکی از علائم رایج عفونت روده و نیز سایر مشکلات گوارشی است. حالت تهوع– از دست دادن اشتها اغلب با حالت تهوع و احساسات مربوط به آن همراه است. درد در ناحیه شکم- با پیشرفت عفونت، فرد به‌طور معمول با احساس درد یا ورم در ناحیه شکم خود مواجه می‌شود. در این شرایط شدت درد به موقعیت و علت ایجاد عفونت بستگی دارد. دل‌پیچه- عفونت باکتریایی معمولاً باعث ایجاد احساس دل‌پیچه در ناحیه شکم می‌شود. علائم دل‌پیچه در فرد معمولاً ۳ تا ۴ دقیقه در هر بار ادامه پیدا کرده و می‌تواند به تدریج تشدید گردد. یبوست– در صورتی که فرد به‌طور منظم غذا نخورد، احتمال مواجه شدن وی با یبوست افزایش می‌یابد. این شرایط به صورت عادی در هنگام ابتلای فرد به کرم روده نیز مشاهده می‌شود. سندرم روده تحریک‌پذیر- اگر عامل بیماری‌زا در ناحیه روده به دیواره آن متصل شود، احتمال ابتلای فرد به سندرم روده تحریک‌پذیر به‌طور مشخص افزایش می‌یابد. اسهال- با پیشرفت عوامل بیماری‌زا در مسیر گوارش، فرد ممکن است با اسهال به خاطر تلاش بدن برای خلاص شدن از دست این عوامل بیماری‌زا مواجه شود. علاوه بر این فرد ممکن است در هنگام اسهال با مشکل کم آب شدن بدن نیز روبرو گردد. افسردگی– افرادی که از عفونت قارچی رنج می‌برند، ممکن است با افزایش خطر ابتلا به افسردگی مواجه گردند. مشکلات خواب– ناراحتی‌های همراه با عفونت روده می‌تواند باعث ایجاد مشکلات خواب برای فرد شوند. علاوه بر این مشکلات خواب می‌تواند نشانه‌ای از پرکاری کبد بوده که این شرایط به خاطر تلاش بدن برای خلاص شدن از دست عفونت ایجاد می‌شود. دندان‌قروچه- در موارد نادر، افرادی که دچار عفونت روده می‌شوند ممکن است در هنگام خواب شبانه دندان‌های خود را به یکدیگر فشار بدهند. سردرد- کم آب شدن بدن یا وجود عوامل التهابی همچون عفونت قارچی در سیستم گوارشی می‌تواند خطر ابتلا به سردرد مداوم را افزایش دهد. جوش‌های پوستی- بعضی افراد ممکن است با احساس خارش یا سوزش در پوست خود با پخش شدن عفونت در بدن مواجه شوند.

پیشگیری از عفونت روده

نوشیدن آب‌ از چشمه و چاه، هرچند به ظاهر این آب‌ها زلال و شفاف و عاری از آلودگی باشند باعث بروز این بیماری می‌شود. زیرا این گونه آب‌ها حاوی انگل‌هایی است که خوردن آب باعث بروز بیماری می‌شود. پیش از خوردن مواد غذایی آن‌ها را گرم کنید. میوه و سبزیجات را قبل از مصرف حتما با چند قطره مایع ظرفشویی شسته و سپس آن‌ها را آب بکشید. ‌از مصرف یخ قالبی پرهیز کنید؛ زیرا در بهترین شرایط، تولید یخ قالبی در جریان توزیع با آلودگی‌ها مواجه می‌شود که موجب عفونت‌های روده‌ای خواهد شد. در فصل تابستان از خوردن توت نشسته خودداری کنید. از شیرهای غیر پاستوریزه استفاده نکنید.

دارو و قرص عفونت روده

پزشک شما در صورت شدید بودن علائم این بیماری، مصرف بعضی از داروها و قرص‌هایی که در زیر به آن‌ها اشاره شده است را به پیشنهاد می‌کند: داروهای ضد اسهال: داروهای ضد اسهال گاهی اوقات برای کاهش اسهال مصرف می‌شوند. لوپرامید داروی ضد اسهالی است که معمولاً برای درمان عفونت معده و روده استفاده می‌شود. این دارو حرکت مواد موجود در روده را آهسته می‌کند و همچنین جذب آب از دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد. یبوست و گیجی دو اثر جانبی رایج لوپرامید و دل پیچه، خواب آلودگی، حساسیت پوستی و نفخ از عوارض نادر آن محسوب می‌شوند. لوپرامید برای بیماران مبتلا به کولیت اولسروز یا دیسانتری (وجود خون یا مخاط در اسهال و تب) و بانوان باردار مناسب نیست؛ اما مصرف آن در دوران شیردهی مجاز است. کودکان زیر ۱۲ سال نباید داروی ضد اسهال مصرف کنند، مگر آن که پزشک معالج، آن را تجویز کرده باشد. داروی ضد استفراغ: داروهای ضد استفراغ، مانند متوکلوپرامید، گاهی اوقات در جلوگیری از استفراغ یا کاهش آن مفید هستند. متوکلوپرامید، به صورت قرص یا آمپول، عضله‌های مورد استفاده در زمان استفراغ را شل می‌کند و در این بین جذب مایعات و مواد غذایی توسط دستگاه گوارش را نیز تسریع می‌کند. آنتی بیوتیک: آنتی بیوتیک‌ها معمولاً برای درمان عفونت معده و روده تجویز نمی‌شوند، چون بسیاری از موارد این بیماری ناشی از ویروس است نه باکتری. حتی هنگامی که باکتری عامل بروز بیماری است، آنتی بیوتیک غالباً بیش از زمانی که بیمار صرفاً منتظر برطرف شدن علائم می‌ماند، مؤثر نیست. با این حال آنتی‌بیوتیک در صورت اسهال و استفراغ شدید و تعیین وجود باکتریی خاص در نمونه مدفوع تجویز می‌شود. طعم فلز در دهان، حالت تهوع و استفراغ از اثرهای جانبی مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت روده و معده محسوب می‌شود.

عفونت روده و آب آلوده

مهمترین راه انتقال ویروس به بدن شخص سالم در تماس بودن با شخص مبتلا به ویروس یا مصرف آب یا غذای آلوده است. در صورتی که به غیر از ابتلا به این عفونت مشکل دیگری ندارید به احتمال زیاد، بدون دچار شدن به عوارض خاصی درمان خواهید شد. اما در افراد مسن و در نوزادان و افرادی که دچار اختلالات سیستم ایمنی بدن هستند ، عفونت دستگاه گوارش می‌تواند کشنده باشد. در این افراد راه درمان قطعی وجود ندارد، بنابراین پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر توجه به آب و غذایی که مصرف می‌شود و اطمینان از سالم بودن و آلوده نبودن آن، شستن مداوم دست‌ها نیز اهمیت زیادی دارد.

علائم و نشانه های کلی عفونت روده

اسهال بسیار آبکی که معمولا خونی نیست (اسهال خونی معمولا نشانه ی عفونتی متفاوت و از نوع خطرناک تر است) دل‌درد و دل پیچه حالت تهوع و استفراغ درد موضعی عضلات یا سردرد تب ملایم بسته به علت عفونت معده و روده، ممکن است علائم بین یک تا سه روز پس از انتقال ویروس به بدن بروز کنند. علائم ممکن است خفیف یا شدید باشند. در اغلب موارد این علائم یک یا دو روز ادامه دارند اما گاهی ممکن است تا ۱۰ روز ادامه پیدا کنند. اسهال ویروسی ناشی از ویروس‌های کلوستریدیوم و سالمونلا و ایکولی و ابتلا به انگل‌هایی مانند ژیاردیا، علائمی ‌کاملا مشابه با عفونت دستگاه گوارش، در شخص ایجاد می‌کند، بنابراین گاهی تشخیص بین این موارد مشکل است.

عفونت روده و مراجعه به پزشک

در صورتی که بزرگسال هستید با مشاهده علائم زیر به پزشک مراجعه کنید: بیش از ۲۴ ساعت است که به علت استفراغ نمی‌توانید مایعات را در معده خود نگه دارید و بالا می‌آورید بیش از دو روز است که حالت تهوع و استفراغ دارید در استفراغ شما خون وجود دارد دچار کم آبی شده‌اید: علائم کم آبی عبارتند از: تشنگی، خشکی دهان، زردی زیاد ادرار، کم بودن یا نداشتن ادرار، خستگی شدید، سرگیجه، سبکی سر وجود خون در مدفوع داشتن تب حدود ۴۰ درجه

عفونت روده در کودکان و نوزادان

در صورتی که کودک یا نوزاد شما به این حالت دچار شده است، بعد از استفراغ حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به معده او استراحت دهید و سپس مقدار کمی ‌مایعات به او بدهید. در صورتی کودک از شیر مادر تغذیه می‌کند، به او شیر دهید و در صورتی که از شیر خشک تغذیه می‌کند، در شیشه شیر او کمی‌ محلول دی هیدراته بریزید. به خاطر داشته باشید لازم نیست که این محلول را رقیق کنید. با مشاهده علائم زیر به پزشک مراجعه کنید: داشتن تب در حدود ۳۸٫۹ درجه در صورتی که کودک کسل یا بسیار بد خلق است در صورتی که کودک بسیار احساس ناراحتی یا درد می‌کند در اسهال کودک خون وجود دارد کودک علائم بی آبی را دارد – با در نظر داشتن میزان مصرف مایعات توسط کودک و ادرار او سعی کنید مراقب علائم بی آبی در کودک خود باشید در نظر داشته باشید که پس دادن شیر(اصطلاحا اوغ زدن) برای کودکان و شیرخواران امری عادی است اما استفراغ کردن و بالا آوردن به طور کامل نشانه‌ی بیماری است. کودکان به دلایل مختلفی ممکن است استفراغ کند، که در برخی موارد مراجعه سریع به پزشک ضروری است. در صورت مشاهده علائم زیر به پزشک مراجعه کنید: استفراغ کودک بیش از چند ساعت طول کشیده است بیشتر از ۶ ساعت است که پوشک خود را خیس نکرده است در مدفوع او خون وجود دارد یا اسهال شدید دارد روی سر او یک نقطه‌ی نرم شکل گرفته است دهان او خشک است یا بدون اشک ریختن گریه می‌کند اغلب زمان‌ها خواب آلود است ، بی حوصله است یا پاسخ و واکنشی نشان نمی‌دهد.

ویروس ها و عفونت روده

تعدادی از ویروس‌هایی که می‌توانند موجب عفونت معده و روده شوند عبارتند از: نور و ویروس‌ها: هم کودکان و هم بزرگسالان توسط این ویروس بیمار می‌شوند. این ویروس شایع‌ترین دلیل ابتلا به مسمومیت‌های غذایی در جهان است. نور و ویروس‌ها ممکن است بین اعضای یک خانواده یا افرادی که به دور یکدیگر جمع هستند، منتقل شود. احتمال انتقال این ویروس در بین افرادی که در یک فضای کوچک و بسته هستند، بسیار بیشتر است. در اغلب موارد علت انتقال بیماری خوردن آب و غذای آلوده است، هرچند احتمال آن هست که بر اثر تماس با شخص آلوده نیز مبتلا شوید. روتا ویروس: روتا ویروس‌ها شایع ترین عامل عفونت معده و روده در کودکان هستند. این ویروس اغلب بر اثر داخل کردن انگشت یا اشیای دیگر در دهان کودک به او منتقل می‌شود. این عفونت در نوزادان و شیرخواران بسیار شدید تر است. در صورتی که افراد بزرگسال به این ویروس مبتلا شوند، ممکن است هیچ علائمی‌از خود بروز ندهند اما این ویروس را به دیگران منتقل کنند. در برخی کشور‌ها واکسن ضد عفونت دستگاه گوارش در دسترس است و به نظر می‌رسد که در پیشگیری از این بیماری موثر بوده است. گاهی اوقات، خوردن برخی غذاهای دریای خصوصا صدفی که به خوبی پخته نشده می‌تواند موجب انتقال ویروس شود. هرچند در اغلب موارد اسهال، ناشی از مصرف آب آلوده است اما گاهی نیز ویروس بر اثر گرفتن غذا از دست شخصی منتقل می‌شود که بعد از استفاده از دستشویی دستان خود را نشسته است.

عوارض عفونت روده

مهمترین عوارض عفونت معده و روده کمبود آب بدن یا دی هیدرات بدن است. در این حالت بدن با کمبود شدید آب و مواد معدنی و الکترولیت مواجه می‌شود. در حالتی عادی شما می‌توانید با نوشیدن آب و مایعات کافی، آب از دست رفته بدن بر اثر استفراغ و اسهال را جبران کنید. نوزادان و افراد مسن یا افرادی که به بیماری‌های سیستم ایمنی مبتلا هستند ممکن است بر اثر عفونت معده و روده دچار دی هیدرات شدید بدن شوند که وضعیتی خطرناک است. در این صورت ممکن است لازم باشد در بیمارستان بستری شوند تا از طریق سرم، آب از دست رفته بدن به آن بازگردانده شود. دی هیدرات بدن می‌تواند کشنده باشد اما این حالت به ندرت اتفاق می‌افتد.

درمان عفونت روده

روش درمانی عفونت‌های معده و روده یک روش مشخص و معینی نیست. مصرف آنتی بیوتیک‌ها ممکن است در درمان عفونت ویروسی موثر نباشد و در این حالت مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیک مضر است و موجب تشکیل توده‌های باکتریای مقاوم به آنتی بیوتیک در بدن می‌شود. اولین قدم در درمان عفونت معده و روده، روش‌های مراقبت‌های عمومی‌است.

بیماری التهاب روده

بیماری التهاب روده دلیل مشخصی ندارد. برخی از عوامل یا ترکیبی از آنها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، پادتن‌ها) سیستم ایمنی بدن را برای ایجاد واکنش التهابی در دستگاه گوارش فعال می‌کنند. تحقیقات اخیر ترکیبی از عوامل مانند وراثت، ژن‌ها، و/یا عوامل محیطی را در پیدایش بیماری التهاب روده مؤثر می‌دانند. همچنین این احتمال وجود دارد که بافت بدن، خود این واکنش خودایمنی را برانگیخته کند. دلیل بیماری التهاب روده هرچه باشد، واکنش‌های کنترل‌نشده‌ی التهاب‌زا ادامه پیدا می‌کنند و به دیواره‌ی روده‌ای آسیب می‌زنند؛ این وضعیت منجر به اسهال و درد شکمی می‌شود.

درمان خانگی بیماری و عفونت روده

از صرف غذاهایى که تولید گاز زیاد مى نماید خوددارى کنید. مثلا از خوردن پیاز و لوبیا که مولد گاز هستند و یا غذاهاى سنگین و پر چربى که احتیاج به فعالیت هضمى بیشتر دارد پرهیز کنید. در عوض میوه زیاد میل کنید. سبزیجات غالبا براى دستگاه گوارش مفید هستند زیرا این قبیل اغذیه ی گیاهى، حجیم بوده و موجب تحریک روده گردیده و به عمل هضم کمک می نمایند. آشامیدن آب زیاد براى روده فوق العاده مفید است. از آنچه موجب سنگینى و تنبلى روده مى شود دورى نمائید. گردش در هواى آزاد و ورزش سبک در کار روده مؤثر است. فراموش نکنید که روده ضامن سلامتى و ادامه ی حیات اعضای بدن شماست و اگر خوب از آن محافظت کنید آن هم مراقب خوبى براى سلامتى و انبساط خاطر شما خواهد بود.براى از بین بردن میکروبهاى روده‌ها آویشن و کاکوتى را در ماست و دوغ ریخته مى خوردند. بادیان و انیسون نیز که از سبزیهاى معطر مى باشند اخیرا مورد استفاده قرار گرفته و در ضد عفونى کردن روده‌ها کمک بزرگى مى کنند. انواع سیر و پیاز و تره نیز در ضد عفونى کردن روده‌ها مؤثر مى باشند و میکربهاى روده اى را از بین مى برند. انجیر تازه و خشک یکى از غذاهاى موافق این عمل است. خوردن ناردان، خاکشیر، شکر سرخ و بهتر از همه سیر و پیاز و همچنین تنقیه با ریشه ی گل خطمى بهترین داروى ضد تعفن روده‌ها مى باشد.

درمان ورم روده

براى ورم روده (کولیت) باید در روز، هر ساعت یک لیوان آب انگور نوشید و فرداى آن روز هر یک ساعت به یک ساعت آب نصف لیمو یا تمام آن را گرفته و منحصرا آب لیمو خورد و این کار ر در هر روز از دوازده تا چهارده ساعت ادامه داد و شبها هیچ چیز دیگرى نخورد.

ضد عفونى کردن روده با کلم

مصرف کلم به دستگاه بدن، آهک، گوگرد و املاح پتاسیک که اعمال روده‌ها را تقویت مى کند مى بخشد و روده‌ها را ضد عفونى کرده، سپس بواسطه ی طبیعت سلولزى خود آنها را به انقباض وامی دارد. آزمایشهاى متعدد معلوم کرده است که شاهى آبى داراى تعداد زیادى از مادهء ضد میکروب (آنتى بیوتیک) است و به حدى این ماده مؤثر است که اگر کسى. زخمهاى کوچکى در روده داشته باشد با مصرف بیست گرم شاهى آبى در روز، به زودى شفا خواهید یافت و دیگر احتیاجى به پنى سیلین که باید در موارد استثنائى و خیلى وخیم و سخت استعمال کند نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید : قرص فشار خون ♥ قرص ژلوکاف ♥ قرص ژریویتون ♥ قرص عفونت معده قرص لاغری